Loader

Χαλβάς με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

3φλ.γάλα

2φλ.σιμιγδάλι χονδρό

2φλ.ζάχαρη

1φλ.του καφέ λάδι

2κ.σ.βούτυρο

Αραβοσιτέλαιο για τη φόρμα

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

150γρ.μαρμελάδα πορτοκάλι

1σφηνάκι grand marnier ή λικέρ πορτοκάλι

2κ.σ.νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια κατσαρόλα. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να το απορροφήσει. Κλείνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί 5-10 λεπτά. Το μεταφέρουμε σε φόρμα για κέικ ελαφρά λαδωμένη με λίγο αραβοσιτέλαιο. Αφού κρυώσει λίγο το αναποδογυρίζουμε προσεχτικά. Βάζουμε στο multi όλα τα υλικά για τη σάλτσα και τα χτυπάμε. Περιχύνουμε με αυτή το γλυκό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.