Loader

Χαλβάς με γάλα και ροδόνερο

2013-08-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

220gr.ζάχαρη

220gr.σιμιγδάλι ψιλό

500ml γάλα

1κ.σ.λάδι

2κ.σ.ροδόνερο

Το ξύσμα 1 πορτοκαλιού

3κ.σ.αμύγδαλα φιλέ καβουρντισμένα

2κ.σ.σταφίδες ξανθιές

1βανίλια

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το λάδι. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε σιγά σιγά κατά τακτά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να πήζει. Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τις σταφίδες και ανακατεύουμε. Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι ραντισμένο με λίγο νερό και απλώνουμε ομοιόμορφα την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με κανέλα αν θέλουμε και το αφήνουμε να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.