Loader

Χαλαρωτική σουπίτσα

2013-07-18
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1πατάτα κομμένη σε κυβάκια
1κ.σ.βούτυρο
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
Αλατοπίπερο
2φλ.ζωμό κοτόπουλου
2φλ.γάλα
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2κ.γλ.τζίντζερ
1/2κ.γλ.θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε τα καρότα, τα πράσα και την πατάτα να σοταριστούν ελαφρά. Ρίχνουμε το ζωμό κοτόπουλου και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Περίπου 30-35 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, το θυμάρι και το τζίντζερ. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και βάζουμε τη μισή ποσότητα στο multi μαζί με το γάλα. Τα πολτοποιούμε και τα μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα μας. Τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε τη σουπίτσα χλιαρή με διασκορπισμένα κρουτόν ή και σκέτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *