Loader

Φτερούγες με noodles κολοκυθιού και πικάντικο pesto μελιτζάνας

2014-06-27
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 35λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

10/7/14

Φτερούγες με noodles κολοκυθιού και πικάντικο pesto μελιτζάνας. Κολοκυθάκι και μελιτζάνα,  για εμένα τα δυο πιο καλοκαιρινά λαχανικά. Μου θυμίζουν χωριό,  διακοπές και τον μπαξέ της γιαγιάς μου. Ταιριάζουν σε τόσα πολλά πιάτα και η αλήθεια είναι πως δεν τα χορταίνω . Επιπλέον έχω βρει και ένα πάγκο στη λαϊκή της γειτονιάς μου, που φέρνει πραγματικά ότι ακριβώς θα έβγαζα και από τον δικό μου κήπο στο χωριό, οπότε τα έχω σχεδόν, το ίδιο εύκαιρα. Καλή μας όρεξη!

pestozuccwings (1) pestozuccwings (2)

Συστατικά  

Για τις φτερούγες:

6 – 8 φτερούγες κοτόπουλου

Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο

Για τα noodles κολοκυθιού:

2-3 μεγάλα κολοκυθάκια

½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Χυμός ½ λεμονιού

Αλατοπίπερο

Για το pesto (1 μεγάλο φλιτζάνι):

2 μέτριες μελιτζάνες

¼ του φλιτζανιού αμυγδαλόψιχα

2 λιαστές ντομάτες, στραγγισμένες

Αλατοπίπερο

2 σκελίδες σκόρδο

½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

¼ του φλιτζανιού chives

¼ του φλιτζανιού λαδοτύρι τριμμένο ή άλλο πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο και επιπλέον για να ψήσουμε τις μελιτζάνες και να συντηρήσουμε το pesto

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τις φτερούγες: Αλατοπιπερώνουμε τις φτερούγες και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Για τα noodles κολοκυθιού: Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε σπιράλ με το ειδικό εργαλείο ή τα τρίβουμε στον τρίφτη. Τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 20 λεπτά.

Βήμα 3

Τα ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ραντίζουμε με το λάδι και το χυμό λεμονιού. Ακουμπάμε πάνω τους τις φτερούγες και ψήνουμε άλλα 5-7 λεπτά.

Βήμα 4

Για το pesto: Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Τις ραντίζουμε με λίγο λάδι και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στο grill στους 200C για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την ψίχα.

Βήμα 5

Βάζουμε στο multi την ψίχα και όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε καλά μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα ομοιόμορφο. Το μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και στρώνουμε την επιφάνεια. Συμπληρώνουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο να καλύπτει το pesto και το διατηρούμε στο ψυγείο 2-3 ημέρες.

Βήμα 6

Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε τα κολοκυθάκια σε πιάτα και από πάνω τις φτερούγες με 1-2 κουταλιές από το pesto. Μπορούμε αν θέλουμε να βάλουμε το pesto σε μπολάκι δίπλα στα υπόλοιπα υλικά να βάλει ο καθένας όσο θέλει.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *