Loader

Φιλετάκια σε σάλτσα 3 εσπεριδοειδών

2014-10-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 45λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

14/10/14

Φιλετάκια σε σάλτσα 3 εσπεριδοειδών. Τα πιο αρωματικά φιλετάκια που έχετε φάει τελευταία. Ζουμερά και πραγματικά χυμώδη από τη μαρινάδα των φρούτων, που επίσης θα μαγειρέψετε νόστιμα και με επιτυχία, χοιρινό ή κοτόπουλο.

triplecitrusbeef (5) triplecitrusbeef (7)

 

Συστατικά

  • 340gr. Μοσχάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 grape fruit
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κόλιαντρος σκόνη
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 2/3 του φλιτζανιού ζωμός ή νερό
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Χτυπάμε στο multi το σκόρδο και το κρεμμύδι και ρίχνουμε τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το κύμινο, τον κόλιαντρο και λίγο αλατοπίπερο. Χτυπάμε ξανά και περιχύνουμε με αυτό το μείγμα το κρέας που έχουμε τοποθετήσει σε μπολ με καπάκι.

Βήμα 2

Το φυλάμε στο ψυγείο από 2-3 ώρες ως και όλο το βράδυ. Την επόμενη αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και τη σουρώνουμε , φυλώντας στην άκρη τα υγρά.

Βήμα 3

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε τα σουρωμένα υγρά της μαρινάδας και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά.

Βήμα 4

Συμπληρώνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να σωθούν τα πολλά υγρά και να δέσει ομοιόμορφα η σάλτσα. Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται επιπλέον αλατοπίπερο.

Βήμα 5

Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της επιλογής μας και ραντίζοντας με λίγο εξτρά ελαιόλαδο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *