Loader

Φασολάκια φούρνου με μπεσαμέλ

2013-07-14
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2φλ.πλατιά φασολάκια ελαφρά βρασμένα

8κ.σ.βούτυρο

Λάδι

Φρυγανιά τρίμμα για το ταψί και την επιφάνεια

1κρεμμύδι ψιλ/νο

3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες

1/4φλ.αλεύρι

2φλ.γάλα

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.πάπρικα

1φλ.ρεγκάτο τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Λαδώνουμε ένα ταψάκι και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά. Απλώνουμε τα φασολάκια σε όλη την επιφάνεια. Εντωμεταξύ λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Ρίχνουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε ελαφρά. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το γάλα σιγά σιγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με την πάπρικα και προσθέτουμε την πιπεριά και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε όμορφα πάνω στα φασολάκια. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και λίγη φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *