Loader

Φασολάκια σαλάτα με κρούστα παξιμαδιού

2013-07-03
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2 κιλό φασολάκια στρογγυλά

1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες

1κ.σ.balsamico

3κ.σ.ελαιόλαδο

4 παξιμάδια λαδιού (ή όποιο άλλο είδος θέλετε)

1κ.γλ.κύμινο σκόνη

2κ.σ.πεκορίνο τριμμένο

αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζω σε κατσαρολίτσα τα φασολάκια. Στο multi θρυμματίζω τα παξιμάδια και τα ανακατεύω με το αλατοπίπερο,το κύμινο και το πεκορίνο. Τοποθετω τις ροδέλες ντομάτας σε ταψάκι ,τις πασπαλίζω με το μείγμα παξιμαδιού και ρίχνω πάνω σε κάθε ροδέλα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Εντωμεταξύ βάζω τα φασολάκια που έβρασαν σε πιατέλα και ραντίζω με λάδι και balsamico και τα αλατίζω. Όταν είναι έτοιμες οι ντομάτες τισ τοποθετώ μια μια ροδέλα πάνω στα φασολάκια με μια σπάτουλα και σερβίρω! Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.