Loader

Φασολάδα

2013-06-13
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά

½ κιλό ξερά φασόλια
½ φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες ( προαιρετικά)
2 μεγάλα καρότα
1 κιλό φρέσκες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και χωρίς σπόρους ή 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας ή 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
5 κλωναράκια σέλινο μαζί με λίγη ρίζα σέλινου
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
ψιλοκομμένο σέλινο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα
αλάτι
πιπέρι

Method

Step 1

Μουσκεύουμε τα φασόλια από το προηγούμενο βράδυ σε βαθύ μπολ με κρύο νερό και τα αφήνουμε να μουσκέψουν για 10-12 ώρες. Την επόμενη ημέρα τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με ζεστό νερό (περίπου 2 λίτρα). Προσθέτουμε τα καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες, το σέλινο ψιλοκομμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την ντομάτα κομμένη σε κύβους (ή τα ντοματάκια ή τον πελτέ ντομάτας), την κέτσαπ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2-3 κουταλιές σούπας από το ελαιόλαδο και αφήνουμε τη φασολάδα να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα φασόλια, περίπου 1 και ½ ώρα. Λίγο πριν αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε το φαγητό με όσο ζουμί θέλουμε. (Ο χρόνος βρασμού εξαρτάται από το πόσο βραστερά είναι τα φασόλια και από την ποιότητα τους). Αν χρειασθεί προσθέτουμε και άλλο ζεστό νερό. Σερβίρουμε τη φασολάδα ζεστή σε βαθιά πιάτα, πασπαλισμένη με ψιλοκομμένο σέλινο ή ψιλοκομμένο μαϊντανό. Μπορούμε να κάνουμε τη φασολάδα άσπρη, αφαιρώντας από τη συνταγή την ντομάτα και προσθέτοντας χυμό λεμονιού.

Κατηγορία Συνταγής: Συστατικά:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *