Loader

Φανουρόπιτα 2012

2013-07-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

500gr.αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3/4φλ.λάδι

1/2φλ.ζάχαρη

1/2φλ.καστανή ζάχαρη

2φλ.χυμός πορτοκαλιού

2/3φλ.σταφίδες ξανθές

1κ.σ.κανέλα

1κ.σ.γαρύφαλλο

1σφηνάκι κονιάκ ή ότι λικέρ έχετε

Σουσάμι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το σουσάμι στο μίξερ και τα χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και κατεβάζουμε τον κάδο από το μίξερ. Λαδώνουμε ελαφρά ένα στρογγυλό ταψί και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα. Απλώνουμε ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 170C για 1 ώρα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την κόβουμε σε κομμάτια. Να θυμάστε ότι η Φανουρόπιτα δεν πρέπει να μείνει ούτε και να πεταχτεί,οπότε μοιράστε την όλη!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.