Loader

Φαλάφελ από γίγαντες

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος:
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

2φλ.γίγαντες βρασμένοι

1κ.γλ.κύμινο

2κ.σ.μαϊντανός ψιλ/νος

1κ.γλ.κόλιαντρος ξερός

Αλατοπίπερο

3/4κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1κ.σ.φρέσκια ρίγανη

1μέτριο κρεμμύδι

Αλεύρι για να ενωθεί το μείγμα , όσο πάρει

Λάδι για το τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi εκτός από το αλεύρι. Τα μεταφέρουμε σε μπολ και ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο αλεύρι, το ζυμώνουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα ενιαίο μείγμα. Όχι πάρα πολύ αλεύρι, αν κολλάνε στα χέρια μπορούμε να τα βρέξουμε ελαφρά για να πλάσουμε μικρές μπαλίτσες σαν καρύδι. Ζεσταίνουμε λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε ένα ένα τα φαλάφελ, προσεχτικά να μην διαλύσουν. Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές και τα βράζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα μεταφέρουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως, σκέτα ή με κάποιο χούμους ντιπ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.