Φακές σούπα με κάρυ και κύμινο
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 55λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
300γρ.φακές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.κάρυ
1κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
4-5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπόλικο νερό τις φακές να βράσουν για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το χυμό ντομάτας, λάδι, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μείνουν ζουμερές.