Loader

Φακές κάρυ με σιτάρι

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 καρότα
1 σέλινο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
300 γραμμ. φακές
80 γραμμ. σιτάρι
2 κοφτές κουταλιές της σούπας κάρυ σε σκόνη
λίγο μπούκοβο
μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
ελαιόλαδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Φτιάχνουμε μια βάση για τις φακές τρίβοντας στον τρίφτη το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο και το σκόρδο. Αφήνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα λαχανικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Όταν η βάση είναι έτοιμη, προσθέτουμε το κάρυ και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε στο τηγάνι τις φακές και το κριθάρι (αφού τα έχουμε πλύνει). Ανακατεύουμε καλά και πάλι για 2 λεπτά και προσθέτουμε τόσο νερό έτσι ώστε να σκεπάσει τις φακές. Προαιρετικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ζωμό από λαχανικά. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε το κάρυ για 30 λεπτά ανακατεύοντάς το ανά τακτικά χρονικά διαστήματα. Εάν χρειαστεί, αναπληρώνουμε το νερό. Όταν οι φακές είναι σχεδόν έτοιμες, ρίχνουμε το μπούκοβο. Αλατοπιπερώνουμε ξανά, εάν χρειαστεί. Σε 2 λεπτά είναι έτοιμο. Σερβίρουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *