Loader

Φακές βελουτέ

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Εύκολες φλωρεντίνες

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

  • Λεμονάτος αρακάς με σελινόριζα

Συστατικά  

 

1 ½ φλ.φακές

Λάδι

Αλατοπίπερο

Χυμό 1 λεμονιού

20ντοματίνια ολόκληρα

3σκελ.σκόρδο ολόκληρες

2κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα του

2φύλλα δάφνης

1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2καρότα κομμένα σε ροδέλες

1κ.γλ.κύμινο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής. Εναλλακτικά βάζουμε τις φακές να βράσουν σε μπόλικο νερό για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το καρότο, το σκόρδο,τη δάφνη, τα ντοματίνια, τις φακές και χλιαρό νερό να τις καλύψει και 2 δάχτυλα παραπάνω. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και το θυμάρι. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε 1 φλιτζάνι στο multi. Το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.