Loader

Φάβα με βλίτα

2013-07-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

250γρ.φάβα

2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες

900γρ.ζωμός λαχανικών ή νερό

Αλατοπίπερο

1φύλλο δάφνης

Χυμός λεμονιού

1 ½ φλ.βρασμένα και ψιλ/να βλίτα

Λάδι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό ή το ζωμό, τη φάβα, το φύλλο δάφνης, το 1 κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο. Όταν πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το ξαφρίζουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα νερό. Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από τη φωτιά και την πιέζουμε με ένα πιρούνι να λιώσει καλά. Ρίχνουμε τα χόρτα μέσα στη φάβα και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ένα μείγμα. Σερβίρουμε και ρίχνουμε από πάνω το δεύτερο κρεμμύδι, χυμό λεμονιού και λίγο αλατοπίπερο αν χρειάζεται.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.