Loader

Τόνος πλακί της μαμάς Κικής

2013-07-23
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

4φιλέτα τόνου
Το χυμό 1 λεμονιού
1ποτήρι λευκό κρασί
Λάδι
Αλατοπιπερο
1κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
1/2φλ.άγρια χόρτα ζεματισμένα και ψιλ/να

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα κομμάτια του τόνου μέσα σε ταψί , τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και το κρασί Τοποθετούμε από πάνω από κάθε φιλέτο μερικές ροδέλες κρεμμυδιού, λίγα χόρτα και ακουμπάμε και από 1-2 φέτες ντομάτας, ανάλογα πόσο μεγάλο είναι το φιλέτο έτσι ώστε να το καλύψει. Ραντίζουμε με λαδάκι και ρίχνουμε και 1 ποτήρι νερό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-40 λεπτά. Τρώμε το φαγητό ζεστό σερβιρισμένο με ρύζι basmati ή βραστές πατατούλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *