Loader

Τυροπιτάκια της μαμάς Γιαννούλας

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1/2 κιλό αλεύρι

1 φακελάκι σκόνη μαγιά

αλάτι πιπέρι

1/2 φλ.γάλα

1/2φλ.ελαιόλαδο

400γρ.φέτα

200γρ.κασέρι ή άλλο μαλακό τυρί

2 αυγά

λάδι γιατο τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατέυω σε φλιτζανάκι την μαγιά με χλιαρό νερό να διαλυθεί.Το ρίχνω σε μαγάλο μπωλ,μαζί με το λάδι,το γάλα και το αλατοπίπερο.Από πάνω ρίζνω το αλεύρι μου και ανακατέυω καλά,έως ότου αποκτήσω ένα εύπλαστο ζυμαράκι.Αν χρειαστέι συμπληρώνω με λίγο ακόμα αλευράκι μέχρι να μου ξεκολλήσει από τα χέρια.Το αφήνω στην άκρη να φουσκώσει λίγο. Ετοιμάζω τη γέμιση.Σε ένα μπώλ ανακατεύω την φέτα σε τρίμμα και το κασέρι καθώς και τα αυγά μου.Προσθέτω αν θέλω λίγο πιπεράκι.Τα ανακατεύω καλά. Αλευρώνω μια καθαρή επιφάνεια και με τον πλάστη μου δημιουργώ ένα φύλλο ζύμης μέτριο προς το λεπτό.Με ένα ποτήρι κόβω τη ζύμη μου σε δισκάκια.Με το κουτάλι βάζω σε κάθε δισκάκι γέμιση και τα κλείνω σε σχήμα μισοφέγγρου. Εντωμεταξύ βάζω το λάδι μου να κάψει. και τηγανίζω τα τυροπιτάκια μου σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές. Καλή σας επιτυχία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.