Loader

Τυροκρουασανάκια

2013-07-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2 ½ φλ.αλεύρι και επιπλέον για το άνοιγμα του φύλλου

200γρ.βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, κομμένο σε κυβάκια

250γρ.φέτα θρυμματισμένη

150γρ.cheddar τριμμένο

250γρ.γκούτνα τριμμένο

2κρόκοι αυγών

Πιπέρι

ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ

1αυγό χτυπημένο

Μαυροσούσαμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια το πλάθουμε να γίνει ένα ενιαίο μείγμα. Το τυλίγουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ. Την επόμενη το χωρίζουμε σε μικρότερα κομμάτια και ανοίγουμε στρογγυλά φύλλα, πάχους ½ εκατοστού, σε αλευρωμένη επιφάνεια. Κόβουμε κάθε φύλλο σαν πίτσα στα 8. Ένα ένα κομματάκι το ρολάρουμε από την μεγάλη προς την μικρή επιφάνεια. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και το αλείφουμε με το αυγό. Πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.