Loader

Τσιπούρες με φινόκιο και πορτοκάλι

2016-03-14
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

15/3/16

Τσιπούρες με φινόκιο και πορτοκάλι για ένα αρωματικό γεύμα από ψάρι και λαχανικά που θα σας ενθουσιάσει. Ανάλαφρη και ιδιαίτερη γεύση που δεν θα αφήσει ασυγκίνητο τον ουρανίσκο σας.

tsipfinokio (4) tsipfinokio (6)

Συστατικά

  • 2 μέτριες τσιπούρες
  • 1 μεγάλο φινόκιο με τα φύλλα του
  • 2 πορτοκάλια κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε το φινόκιο σε κομμάτια και ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια του. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το κρεμμύδι και το πορτοκάλι.

Βήμα 2

Ραντίζουμε με 1 ½ κουταλιά από το λάδι και το χυμό λεμονιού Αλατοπιπερώνουμε και διασκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά. Ακουμπάμε από πάνω τα ψάρια και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 4

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-15 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *