Loader

Τριβελάκι με cashews pesto

2014-04-20
  • Ποσότητα: 1 φλιτζάνι pesto
  • Μερίδες: 3 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

22/4/14

Το σημερινό μας πιάτο ,τριβελάκι με cashews pesto, είναι εκτός όλων των άλλων και ένα vegetarian πιάτο μιας και η παρουσία τυριού, όπως σε μια άλλη μακαρονάδα, είναι τελείως περιττή. Τα κάσιους είναι στο εξωτερικό το νούμερο ένα υλικό που χρησιμοποιούν όσοι θέλουν ή έχουν ήδη αποκλείσει τελείως  τα γαλακτοκομικά προϊόντα από την διατροφή τους γι’ αυτό και η ποικιλία συνταγών για τυρί ή κρέμα, αφθονεί. Χάρη στα θρεπτικά του συστατικά (σίδηρο, ψευδάργυρο και ιχνοστοιχεία) αλλά  και τη βουτυρώδη γεύση του αντικαθιστά επάξια τα αντίστοιχα που λαμβάνει ένας οργανισμός από τα γαλακτοκομικά είδη του εμπορίου.Προσέχουμε πάντα την ποσότητα βέβαια, γιατί όπως και όλοι οι ξηροί καρποί είναι πλούσια σε θερμίδες και είναι προτιμότερο να τα προμηθευόμαστε και να τα καταναλώνουμε, ωμά και ανάλατα. Προσωπικά δεν αλλάζω με τίποτα ούτε το τυράκι, ούτε το γαλατάκι, αλλά κάθε νέα γευστική πρόταση είναι πάντα ευπρόσδεκτη στο ZannetCooks!

cashewpestopasta (2) cashewpestopasta (5)

Συστατικά  

Για το pesto( 1 φλιτζάνι):

¾ του φλιτζανιού κάσιους

2 σκελίδες σκόρδο

3-4 λιαστές ντομάτες

1 φλιτζάνι ντοματίνια

½ φλιτζάνι φύλλα βασιλικού

½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη

Αλατοπίπερο κατά βούληση

Για τα ζυμαρικά (3 άτομα):

300gr. Τριβελάκι ή άλλο κοντό ζυμαρικό

½ φλιτζάνι κάσιους πέστο

Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το pesto : Χτυπάμε τα κάσιους στο multi και έπειτα προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να ενωθεί καλά το μείγμα μας. Το μεταφέρουμε σε βάζο με καπάκι και το φυλάμε στο ψυγείο 1-2 μέρες αφού ραντίσουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο.

Βήμα 2

Για τα ζυμαρικά: Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και κρατάμε λίγο από το νερό που έβρασαν.

Βήμα 3

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος ρίχνουμε το pesto σε χαμηλή φωτιά μαζί με τα υγρά των ζυμαρικών που κρατήσαμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται και ρίχνουμε το λάδι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως με λίγο ακόμα λάδι ή τυρί τριμμένο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *