Τραχανάς σούπα με ντομάτα και πλευρώτους
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία
(0 / 5)
0 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
200γρ.τραχανάς
300γρ.μανιτάρια πλευρώτους κομμένα με τα χέρια
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1ντομάτα τριμμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2φλ.λευκό κρασί
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κ.σ.θυμάρι
1 ½ λίτρο νερό ή ζωμός λαχανικών
Γραβιέρα χοντροτριμμένη (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ζωμό. Τα αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά και ρίχνουμε τον τραχανά. Συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 10 λεπτά και σβήνουμε το μάτι. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το θυμάρι και γραβιέρα αν την χρησιμοποιήσετε.