Loader

Το ρυζόγαλο της Ζαννέτ

2013-08-26
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4.2 / 5)

4.2 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1φλ.ρύζι γλασέ
2φλ.νερό
1λίτρο γάλα
1βανίλια
2κ.γλ.κόρν φλάουρ
1φλ.ζάχαρη
Κανέλλα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το ρύζι με το νερό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Χαμηλώνουμε κι άλλο τη φωτιά και προσθέτουμε το γάλα, κρατώντας 2-3 κουταλιές για να διαλύσουμε το κόρν φλάουρ. Σιγοβράζουμε άλλα 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, την βανίλια και το διαλυμένο στο γάλα , κόρν φλάουρ. Ανακατεύουμε και αφού πάρει μια βράση κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά ώστε να αρχίζει να φουσκώνει το ρύζι και να πήζει. Το μεταφέρουμε σε μπολάκια και πασπαλίζουμε με κανέλλα. Τρώγεται ζεστό, χλιαρό ή κρύο. *Αν θέλετε το πιστεύετε, όσο κι αν καταπιάνομαι με διάφορα,πρώτη φορά πέτυχα ρυζόγαλο απλό. Έχω κάνει με σοκολάτα ή λευκή σοκολάτα, ξηρούς καρπούς και διάφορα, αλλά απλό κλασικό ρυζόγαλο ποτέ. Σήμερα αποφάσισα να τηρήσω τις συμβουλές και τις οδηγίες της συνταγής της γιαγιάς μου και ναι ναι ναι μου πέτυχε!!!

Κατηγορία Συνταγής: Ετικέτες: , , Συστατικά: , , , , ,

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *