Loader

Το ρυζάκι μου

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 25λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

2κ.σ.βούτυρο

1μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

2φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1 ½ φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες

Αλατοπίπερο

1φακελάκι μανιταρόσουπα στιγμής σκόνη

3φλ.ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή χλιαρό νερό

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια. Ρίχνουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό ή το νερό κάθε φορά που τον απορροφάει. Προσθέτουμε τη σκόνη μανιταρόσουπας κατά τη διάρκεια του βρασμού. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και να μείνει το ρύζι ζουμερό όταν κλείσουμε τη φωτιά γιατί θα φουσκώσει. Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *