Loader

Το μοσχαράκι της παραμονής του 2013

2013-07-25
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 1:20 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

1κιλό μοσχάρι σε κομμάτια

Λάδι

4φέτες μπέικον ψιλ/νες

Αλατοπίπερο

1/4φλ.κονιάκ

1φλ.κόκκινο κρασί

2φλ.ζωμός κρέατος

1/2φλ.χυμός ντομάτας

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2κιλό μανιτάρια φρέσκα σε φέτες

1/2κιλό κρεμμύδια στιφάδο καθαρισμένα

1/3φλ.δαμάσκηνα ξερά

1κ.γλ.θυμάρι

1κ.γλ.δενδρολίβανο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το μπέικον να μέχρι να γίνει τραγανό για 3-4 λεπτά. Το βγάζουμε και το κρατάμε στην άκρη σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Ρίχνουμε το κρέας και το ροδίζουμε από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, το κονιάκ και το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοψηθεί για 50 λεπτά. Τέλος ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το ψήσιμο άλλα 30 λεπτά μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε σε πιάτο με λευκό ρύζι και σαλτσούλα από την κατσαρόλα και διασκορπίζουμε από πάνω το τραγανισμένο μπέικον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *