Loader

Το κοκοράκι της Μπέσσυς

2013-06-12
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

1κοκοράκι περίπου 500γρ.
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι μικρό τριμμένο
2κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
1κ.σ.μουστάρδα
Χυμός 1 λεμονιού
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1κ.γλ.δενδρολίβανο
1κ.γλ.ρίγανη
1/2φλ.μανιτάρια σε φέτες
1καρότο κομμμένο σε ροδέλες

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κοκοράκι που το έχουμε κόψει στα 2. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τα μανιτάρια και τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα λίγο ακόμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη μουστάρδα και τα αρωματικά. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σαλτσούλα του. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με ρυζάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *