Loader

Τούρτα σπανάκι με τυρί κρέμα

2015-04-06
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

11/4/15

Τούρτα σπανάκι με τυρί κρέμα για το Πασχαλινό τραπέζι. Ένα ανάλαφρο ορεκτικό, γεμάτο φρεσκάδα και μυρωδιά Άνοιξης.

spinachflan (3) spinachflan (6)

Συστατικά

  • 1 κιλό σπανάκι
  • ½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 100gr. Γραβιέρα τριμμένη
  • 2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • Αλατοπίπερο
  • 250gr. Τυρί κρέμα
  • 5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τρίμμα
  • Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο σε μεγάλη κατσαρόλα με πολύ λίγο νερό, μέχρι να μαραθεί. Το στραγγίζουμε και το πιέζουμε να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.

Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα, τα αυγά, την γραβιέρα, αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και λίγο λάδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε μια ελαφρά λαδωμένη φόρμα με τη μισή φρυγανιά και απλώνουμε το μείγμα μας. Διασκορπίζουμε από πάνω την υπόλοιπη φρυγανιά και αν θέλουμε επιπλέον γραβιέρα.

Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά, το ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε φέτες για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *