Loader

Τονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο

2014-10-05
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Ready In: 15λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

12/20/14

Τονοσαλάτα σε μπολ αβοκάντο. Σερβιρισμένο μέσα στο μπολ που δημιουργείται από την φλούδα του φανταστικού αυτού καρπού, του δέντρου με την ονομασία βουτυρόδεντρο. Πραγματικά βουτυράτη τονοσαλάτα ,λοιπόν, χωρίς τις θερμίδες και τις τύψεις.

bowlavotuna (3) bowlavotuna (4)

Ingredients

  • 1 κονσέρβα τόνος σε νερό, στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας soya sauce
  • 1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • ½ φλιτζάνι καλαμπόκι κονσέρβας στραγγισμένο
  • Χυμό από ½ Lime
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • αλατοπίπερο

Method

Step 1

Ανακατεύουμε το σκόρδο, το ginger, τη soya, το σησαμέλαιο, το ελαιόλαδο και το χυμό lime και ετοιμάζουμε ένα dressing.

Step 2

Εντωμεταξύ καθαρίζουμε προσεκτικά το αβοκάντο, χωρίς να χαλάσουμε τη φλούδα. Το κόβουμε σε κυβάκια και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού να μην μαυρίσει. Το ανακατεύουμε με το καλαμπόκι, την πιπεριά, τον τόνο και τα φρέσκα κρεμμύδια και περιχύνουμε το μείγμα με το dressing που ετοιμάσαμε.

Step 3

Μοιράζουμε στα μπολ από τη φλούδα του αβοκάντο, πασπαλίζουμε αν θέλουμε με λίγο αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *