Loader

Τηγανόψωμο με κιμά που περίσσεψε

2013-07-30
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

ΓΙΑ ΤΑ ΤΗΓΑΝΟΨΩΜΑ

1φλ.γάλα

1κ.γλ.μπέικιν πάουντερ

1κ.γλ.αλάτι

Αλεύρι όσο πάρει μέχρι να έχουμε ια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια

Λάδι για το τηγάνισμα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Κιμάς μαγειρεμένος που περίσσεψε

Τυρί τριμμένο (γκούντα, ρεγκάτο κ.λ.π.)

Φρέσκο κρεμμύδι ψιλ/νο

Πιπεριά πράσινη ψιλ/νη

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε σε ένα μπολ το γάλα ,το μπέικιν και το αλάτι. Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι ζυμώνοντας μέχρι να αποκτήσουμε μα ομοιόμορφη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια. Την κόβουμε σε κομμάτια μεγέθους ενός καρυδιού. Βάζουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό και μόλις ζεσταθεί χωρίς να κάψει ρίχνουμε τα κομματάκια από τη ζύμη αφού τα πιέσουμε με τα δάχτυλα να πλατύνουν. Τα τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές για πολύ λίγο για να μην αρπάξουν. Τα βάζουμε σε πιατέλα το ένα δίπλα στο άλλο και διασκορπίζουμε με ένα κουτάλι τον ζεστό κιμά. Πασπαλίζουμε με το τυρί που διαλέξαμε και τέλος διασκορπίζουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σερβίρουμε αμέσως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *