Loader

Τηγανιά γλυκοπατάτας νηστίσιμη ή μη

2014-04-11
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

11/4/14

Τηγανιά γλυκοπατάτας νηστίσιμη ή μη ή αλλιώς μια τηγανιά πεντανόστιμη για όλα τα γούστα. Η γλύκα από την γλυκοπατάτα και η πικάντικη αίσθηση από την chilli sauce θα απογειώσουν το πιάτο σας, είτε θα βάλετε το αυγουλάκι είτε όχι. Στο ZannetCooks, δεν αφήνουμε κανέναν παραπονεμένο αλλά και κανέναν νηστικό!

sweetpotskillet (1) sweetpotskillet (6)

Συστατικά

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια της αρεσκείας μας, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Chilli sauce ή κέτσαπ για το σερβίρισμα
  • 2-4 αυγά (αν δεν νηστεύουμε)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα και τα μανιτάρια.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές, για να μην κολλήσουν τα υλικά.

Βήμα 3

Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με όση chilli sauce ή κέτσαπ μας αρέσει και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Αν θα κάνουμε το φαγητό με τα αυγά, μετά τα 15 λεπτά μαγειρέματος των λαχανικών θα τα σπάσουμε ένα ένα με λίγη απόσταση μεταξύ τους μέσα στο τηγάνι και θα μαγειρέψουμε άλλα 5 λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *