Loader

Τηγανιά γλυκοπατάτας νηστίσιμη ή μη

2014-04-11
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 15λ
  • Ready In: 30λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

1 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/4/14

Τηγανιά γλυκοπατάτας νηστίσιμη ή μη ή αλλιώς μια τηγανιά πεντανόστιμη για όλα τα γούστα. Η γλύκα από την γλυκοπατάτα και η πικάντικη αίσθηση από την chilli sauce θα απογειώσουν το πιάτο σας, είτε θα βάλετε το αυγουλάκι είτε όχι. Στο ZannetCooks, δεν αφήνουμε κανέναν παραπονεμένο αλλά και κανέναν νηστικό!

sweetpotskillet (1) sweetpotskillet (6)

Ingredients

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια της αρεσκείας μας, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος ή μαϊντανός
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1/3 του φλιτζανιού νερό
  • Αλατοπίπερο
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
  • ½ κουταλιά του γλυκού πάπρικα
  • 1/3 της κουταλιάς του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • Chilli sauce ή κέτσαπ για το σερβίρισμα
  • 2-4 αυγά (αν δεν νηστεύουμε)

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τη γλυκοπατάτα και τα μανιτάρια.

Step 2

Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το νερό. Κλείνουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά, ανακατεύοντας 1-2 φορές, για να μην κολλήσουν τα υλικά.

Step 3

Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και τον κόλιανδρο. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως με όση chilli sauce ή κέτσαπ μας αρέσει και λίγο επιπλέον ελαιόλαδο. Αν θα κάνουμε το φαγητό με τα αυγά, μετά τα 15 λεπτά μαγειρέματος των λαχανικών θα τα σπάσουμε ένα ένα με λίγη απόσταση μεταξύ τους μέσα στο τηγάνι και θα μαγειρέψουμε άλλα 5 λεπτά με κλειστό το καπάκι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *