Loader

Τηγανητές μπρουσκέτες με σάλτσα κρεμμυδιών

2013-06-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 20λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

  • Πικάντικα ζυμαρικά με τη σάλτσα τους σε ένα σκεύος

Συστατικά  


6φέτες μπαγιάτικο ψωμί
1κουτάκι μπύρα, 330ml
Λάδι για το τηγάνισμα
2κ.σ.μαιντανός ψιλ/νος
2κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2κ.σ.ελαιόλαδο
4κ.σ.ξύδι
3κ.σ.ζάχαρη
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1/2φλ.χυμός ντομάτας
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Βάζουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το ξύδι και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Συμπληρώνουμε ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 15 λεπτά. Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπωλ και περιχύνουμε με την μπύρα. Ίσως να μην χρειαστεί όλη. Πρέπει να μουσκέψουμε καλά τις φέτες χωρίς να τις διαλύσουμε. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις 2 πλευρές και τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τις τοποθετούμε σε πιατέλα και βάζουμε 1-2 κουταλιές από τη σάλτσα που ετοιμάσαμε. Πασπαλίζουμε με μαιντανό και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *