Loader

Τα πιτσορολά της απόλυτης κραιπάλης

2013-07-05
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Τα πιτσορολά της απόλυτης κραιπάλης

Συστατικά  

 

1δόση ζύμη για πίτσα

Αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης

1κ.σ.λάδι για το μαγείρεμα και 1κ.σ.για το ταψί

6φέτες μπέικον ψιλ/νες

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

200γρ.χωριάτικο λουκάνικο πολύ ψιλ/νο

1/3φλ.χυμός ντομάτας

Αλατοπίπερο

Μια πρέζα ζάχαρη

3/4φλ.ρεγκάτο τριμμένο

3κ.σ.φρέσκος βασιλικός ψιλ/νος

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το μπέικον να ροδίσει. Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το λουκάνικο, το χυμό ντομάτας , τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε και συγχρόνως πιέζουμε την κουτάλα να διαλυθεί καλά το λουκάνικο. Μαγειρεύουμε άλλα 2-3 λεπτά και τα κρατάμε στην άκρη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μακρόστενο φύλλο σε αλευρωμένη επιφάνεια. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ρίχνουμε τη γέμιση στο κέντρο του φύλλου. Πασπαλίζουμε με το τυρί και το βασιλικό και το κάνουμε ρολό. Το κόβουμε σε ροδέλες όσο 2 δάχτυλα περίπου και τα ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψάκι, κοντά το ένα στο άλλο, με την μια κομμένη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *