Loader

Τα γιουβαρλάκια του Ποπάϋ

2013-06-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 2:00 ω
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1/2 κιλό κιμά
1/2 κιλό σπανάκι
1/2 φλιτζάνι ρύζι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1 αβγό
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
2-3 φυλλαράκια δυόσμου ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φέτες
αλάτι
πιπέρι
2-3 κουταλιές αλεύρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε το σπανάκι καλά και το ζεματίζουμε σε μία κατσαρόλα με βραστό νερό για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και το βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίζει καλά. Βάζουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το αβγό, το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, τον δυόσμο και το σπανάκι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί έως ότου γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Κατόπιν πλάθουμε τον κιμά σε μικρά μπαλάκια, τα πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και τα περιστρέφουμε με τις παλάμες μας ώστε να καλυφθούν με τον μαϊντανό. Στη συνέχεια σε ένα ρηχό πιάτο ρίχνουμε το αλεύρι και περνάμε ελαφρά τα γιουβαρλάκια. Σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα σκόρδα κομμένα σε λεπτές φέτες. Αφού σοταριστούν, τα βγάζουμε και τα βάζουμε σε ένα μικρό πιάτο. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα γιουβαρλάκια γυρνώντας τα ελαφρά από όλες τις πλευρές ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα. Κατόπιν προσθέτουμε τον ζωμό λαχανικών, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για περίπου 20 λεπτά μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνουν με τη σάλτσα. Αφού βράσουν, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τα γιουβαρλάκια σε μια πιατέλα με τη σάλτσα τους γαρνιρισμένα με τα σοταρισμένα σκόρδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *