Loader

Ταραμοκεφτέδες φούρνου με μελιτζάνα

2014-03-25
  • Yield: 8 τεμάχια
  • Prep Time: 10λ
  • Cook Time: 50λ
  • Ready In: 60λ
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

3 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

25/3/14

Όχι δεν μπερδέψαμε την Καθαρά Δευτέρα με την 25η Μαρτίου. Απλά είχαμε ταραμά, είχαμε μελιτζάνες και ψάχναμε να βρούμε ένα ακόμα ορεκτικό για το σημερινό τραπέζι. Είναι εύκολο, πρωτότυπο και άκρως γευστικό. Γιατί όχι λοιπόν, ταραμοκεφτέδες φούρνου με μελιτζάνα και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!

taramokeftedesfournou (2) taramokeftedesfournou (5)

Ingredients

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη ή ½ κόκκινη και ½ κίτρινη
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκός ταραμάς
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, θρυμματισμένη
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 2/3 του φλιτζανιού φασόλια βρασμένα

Method

Step 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες , κατά μήκος στη μέση και τις ακουμπάμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη σάρκα και πετάμε τη φλούδα.

Step 2

Βάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες στο multi μαζί με τα φασόλια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον ταραμά, το κουκουνάρι και το λάδι και τα χτυπάμε να λιώσουν. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το ψωμί, το κύμινο και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Step 3

Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια όπως και τα κοινά μπιφτέκια και μοιράζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια. Πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας και τους ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *