Loader

Ταραμοκεφτέδες φούρνου με μελιτζάνα

2014-03-25
  • Ποσότητα: 8 τεμάχια
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 50λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

25/3/14

Όχι δεν μπερδέψαμε την Καθαρά Δευτέρα με την 25η Μαρτίου. Απλά είχαμε ταραμά, είχαμε μελιτζάνες και ψάχναμε να βρούμε ένα ακόμα ορεκτικό για το σημερινό τραπέζι. Είναι εύκολο, πρωτότυπο και άκρως γευστικό. Γιατί όχι λοιπόν, ταραμοκεφτέδες φούρνου με μελιτζάνα και χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες!

taramokeftedesfournou (2) taramokeftedesfournou (5)

Συστατικά

  • 2 μέτριες μελιτζάνες
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά κόκκινη ή ½ κόκκινη και ½ κίτρινη
  • 2 κουταλιές της σούπας λευκός ταραμάς
  • 2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, θρυμματισμένη
  • ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας κουκουνάρι
  • 2/3 του φλιτζανιού φασόλια βρασμένα

Οδηγίες

Βήμα 1

Κόβουμε τις μελιτζάνες , κατά μήκος στη μέση και τις ακουμπάμε με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη σάρκα και πετάμε τη φλούδα.

Βήμα 2

Βάζουμε τη σάρκα από τις μελιτζάνες στο multi μαζί με τα φασόλια, τις πιπεριές, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τον ταραμά, το κουκουνάρι και το λάδι και τα χτυπάμε να λιώσουν. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε το ψωμί, το κύμινο και αλατοπίπερο κατά βούληση.

Βήμα 3

Ζυμώνουμε πολύ καλά με τα χέρια όπως και τα κοινά μπιφτέκια και μοιράζουμε το μείγμα σε 8 κομμάτια. Πλάθουμε τους ταραμοκεφτέδες σε σχήμα της αρεσκείας μας και τους ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *