Loader

Ταλιατέλες ογκρατέν με μορταδέλα και κρέμα

2013-08-02
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

300γρ.ταλιατέλες

Λάδι

1ντομάτα κομμένη σε κυβάκια

1φλ.μορταδέλα κομμένη σε κυβάκια

2φλ.γκούντα τριμμένη

1/2φλ.παρμεζάνα τριμμένη

3κ.σ.κορν φλάουρ

2φλ.γάλα

Αλατοπίπερο

1κ.γλ.μοσχοκάρυδο

2κ.σ.βούτυρο

Φρυγανιά τρίμμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Λαδώνουμε ένα ταψί και το πασπαλίζουμε με λίγη φρυγανιά. Απλώνουμε όμορφα τις ταλιατέλες. Διασκορπίζουμε από πάνω την ντομάτα, τη μορταδέλα και το 1 ½ φλ.γκούντα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το κορν φλάουρ, αλατοπίπερο, το μοσχοκάρυδο και το γάλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα. Την απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω στα υπόλοιπα υλικά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο γκούντα και την παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινήσει η κρούστα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το κόβουμε σε κομμάτια για να σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *