Loader

Τάρτα σπανάκι

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

2 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
3 κουτ. σούπας μπίρα
ελάχιστο αλάτι
ΓIA TH ΓEMIΣH
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
500 γρ. σπανάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
3 κλωναράκια άνηθο ψιλοκομμένο
2 αβγά
1 ½ φλιτζάνι ανθότυρο ή μανούρι
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το άλειμμα της ταρτιέρας

Οδηγίες

Βήμα 1

Tρίβουμε με το χέρι μας το βούτυρο με το αλεύρι σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν χοντρά ψίχουλα. Προσθέτουμε την μπίρα και δουλεύουμε μέχρι να πάρουμε μια μαλακή, ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα. Aνοίγουμε σε φύλλο με τον χοντρό πλάστη πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια. Λαδώνουμε την ταρτιέρα, απλώνουμε το φύλλο έτσι ώστε να προεξέχει και το τρυπάμε με ένα πιρούνι. Pίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το σπανάκι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Aλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον άνηθο. Στρώνουμε τα λαχανικά ομοιόμορφα πάνω στη ζύμη και απλώνουμε από πάνω το ανθότυρο τριμμένο. Xτυπάμε την κρέμα με τα αβγά και περιχύνουμε την τάρτα. Kόβουμε τη ζύμη που περισσεύει ή τη γυρίζουμε μέσα στο σκεύος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200oC μέχρι να ροδίσει.

Τάρτα σπανάκι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *