Loader

Τάρτα πράσο με ανθότυρο

2013-06-22
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

Για τη ζύμη

250 γρ. αλεύρι

2 κρόκους

3 κουταλιές κρέμα γάλακτος

100 γρ. βούτυρο

για τη γέμιση

500 γρ. πράσα κομμένα σε ροδέλες

500 γρ. τομάτες σφιχτές κομμένες σε ροδέλες

500 γρ. ανθότυρο

1 γιαούρτι στραγγιστό

3 αυγά

3 κουταλιές της σούπας γαλέτα

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

κίτρινο τυρί τριμμένο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζεις την ζύμη για την τάρτα. Σε ένα μπολ βάζεις όλα τα υλικά της ζύμης και ζυμώνεις απαλά. Μην ζυμώσεις πολύ ώρα γιατί θα σφίξει η ζύμη και θα σκληρύνει στο ψήσιμο. Στρώνεις την ζύμη ομοιόμορφα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα πατώντας την με τα δάχτυλα. Προθερμαίνεις τον φούρνο για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ετοιμάζεις την γέμιση. Σε ένα μπολ, ανακατεύεις καλά το ανθότυρο, το γιαούρτι, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι, την γαλέτα και το σκόρδο, να ομογενοποιηθούν. Απλώνεις την κρέμα πάνω στην ζύμη της τάρτας. Βάζεις από πάνω τα πράσα που έχεις αχνίσει προγουμένως ελαφρά να μαλακώσουν και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζεις τα πράσα με τις ντομάτες και ραντίζεις με λίγο λάδι. Ψήνεις την τάρτα στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά. Λίγο πριν την βγάλεις πασπαλίζεις με κίτρινο τυρί τριμμένο και γκρατινάρεις για 10 ακόμη λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *