Loader

Τάρτα πορτοκαλιού με γιαούρτι σε βάση δημητριακών

2015-04-06
  • Servings: 8-10
  • Prep Time: 3:20 ω
  • Cook Time: 35λ
  • Ready In: 3:55 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

11/4/15

Τάρτα πορτοκαλιού με γιαούρτι σε βάση δημητριακών για να σερβίρουμε στο τραπέζι του Πάσχα. Δροσερό και ανάλαφρο. Με τη συγκεκριμένη βάση έχουμε μια καλή δικαιολογία να την φάμε για πρωινό.

lemongranpie (1) lemongranpie (4)

Ingredients

  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 βανιλίνη ή ½ κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
  • 12 μπάρες δημητριακών
  • 2 κουταλιές της σούπας μέλι
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο
  • Τριμμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα ή φρούτα γλασέ ή ότι μας αρέσει για την επικάλυψη

Method

Step 1

Χτυπάμε στο multi τις μπάρες δημητριακών μέχρι να διαλυθούν. Τα τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με αποσπώμενα πλαϊνά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.

Step 2

Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι και περιχύνουμε με αυτό τη βάση.

Step 3

Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά και μεταφέρουμε πάνω στη βάση δημητριακών.

Step 4

Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο διακοσμούμε με ότι έχουμε επιλέξει.

Step 5

Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ. Διατηρείται για πάνω από μια εβδομάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *