Loader

Τάρτα με πράσο και τυριά

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1 μεγάλο χοντρό πράσο,  καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κτ της σούπας ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
Αλάτι και πιπέρι
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
½ φλιτζάνι τριμμένο κασέρι
½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
1 μεγάλο αβγό
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
½ κτ του γλυκού μοσχοκάρυδο
Για την επιφάνεια:
½ φλιτζάνι φέτα τριμμένη
1 φύλλο φρέσκια σφολιάτα

Οδηγίες

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το φύλλο της φρέσκιας σφολιάτας στη φόρμα της τάρτας (μια κανονική στο μέγεθος φόρμα, με διάμετρο γύρω στα 25 εκ.). Πιέζουμε λιγάκι. Με ένα κοφτό μαχαίρι καθαρίζουμε τις άκρες που περισσεύουν. Τρυπάμε το πάτο της τάρτας με ένα πιρούνι και τοποθετούμε τη στρωμένη με σφολιάτα φόρμα στο ψυγείο για 20 λεπτά. Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση: Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το πράσο ελαφρώς, μέχρι να ανοίξει το χρώμα του και να γυαλίσει λίγο. Αλατίζουμε και πιπερώνουμε ελαφρώς. Δεν πρέπει να μαλακώσει πολύ. Χτυπάμε το μισό φλιτζάνι φέτα, κασέρι και γραβιέρα στο μπλέντερ μαζί με το αβγό και την κρέμα. Στρώνουμε το μείγμα αυτό στο πάτο της τάρτας και από πάνω στρώνουμε τις σοταρισμένες ροδέλες από το πράσο. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και την τριμμένη φέτα. Ψήνουμε την τάρτα για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η σφολιάτα και να πήξει το μείγμα των τριών τυριών. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *