Loader

Τάρτα με ντομάτες, μουστάρδα και γραβιέρα

2013-06-21
  • Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
200γρ.αλεύρι
100γρ.βούτυρο παγωμένο από το ψυγείο
50γρ.παρμεζάνα τριμμένη
1 αυγό
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1 ντομάτα σε ροδέλες
2κ.σ. μουστάρδα πικάντικη
100γρ.πεκορίνο Αμφιλοχίας τριμμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
1 κρεμμύδι κομμένο σε φετούλες
Λίγο λάδι
2κ.σ. ελιές πράσινες σε ροδέλες
1κ.σ. βασιλικός ξερός
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι και το βούτυρο και ζυμώνουμε καλά. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και το αυγό και συνεχίζουμε το πλάσιμο μέχρι να έχουμε μια σφιχτή ζύμη. Το αφήνουμε τυλιγμένο σε μεμβράνη τουλάχιστον 20 λεπτά. Όταν έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσουμε ρίχνουμε λίγο αλευράκι σε μια καθαρή επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο πάχους ενός νομίσματος. Την στρώνουμε σε μια ταρτιέρα και απλώνουμε μια λαδόκολλα πάνω της. Ρίχνουμε μερικά φασόλια για να μην μας πάρει ο αέρας του φούρνου τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε την λαδόκολλα και ψήνουμε άλλα 7 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος ψησίματος την βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε λιγάκι έξω να κρυώσει. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σωτάρουμε ελαφρά σε αντικολλητικό την πιπεριά και το κρεμμύδι, περίπου 10 λεπτά. Αλοίφουμε την τάρτα με την μουστάρδα και στώνουμε με τη σείρα το πεκορίνο, τις ντομάτες, το μείγμα κρεμμυδιού – πιπεριάς και τέλος τις ελιές. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά. Την βγάζουμε από τον φούρνο και την πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *