Loader

Τάρτα με κρεμμύδια και ροκφόρ

2013-06-20
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Φακές με χυμό πορτοκάλι και κάρυ

  • Ζεστή φακοσαλάτα με λαχανικά

  • Καλαμποκόπιτα με χόρτα και ανθότυρο

  • Σκεπαστή πικάντικη φέτα

Συστατικά  

1φύλλο σφολιάτας
750γρ.κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
200γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.θυμάρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το θυμάρι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τη σφολιάτα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια να καλυφτεί όλη και από πάνω ρίχνουμε το θρυμματισμένο ροκφόρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *