Loader

Σφουγγάτο Κύθνου

2013-06-08
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

  • 500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί
  • ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστείγια να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια μικρότερα από μπάλα του γκολφ. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Καλύπτουμε την μία μεριά με αλεύρι, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *