Loader

Συναγρίδα με σταφίδες και ελιές

2013-07-24
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 40λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (4.5 / 5)

4.5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

 

Συστατικά  

2 συναγρίδες (1 κιλό περίπου και οι 2)
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
2κ.σ. σταφίδες ξανθές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
3κ.σ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
6κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Μουλιάζουμε μίση ώρα τις σταφίδες σε ζεστό νερό. Βάζουμε κάθε ψάρι σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και πασαλείφω το εσωτερικό τους με το λιωμένο σκόρδο. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν ρίχνω τις σταφίδες , τις ελιές, το αλατοπίπερο , το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζω με αυτό το μείγμα τα ψαράκια μου και κλείνω το αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.