Loader

Συκώτι με σάλτσα balsamico και κάστανα

2014-12-22
  • Servings: 2
  • Prep Time: 15λ
  • Cook Time: 50λ
  • Ready In: 1:05 ω
Average Member Rating

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

fork fork fork fork fork

2 People rated this recipe

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

22/12/14

Συκώτι με σάλτσα balsamico και κάστανα με εξτρά tip σερβιρίσματος, τα chips παρμεζάνας που πάνε με όλα.

chestliver (1) chestliver (4)

Ingredients

  • 200gr. Συκώτι μοσχαρίσιο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • ¼ του φλιτζανιού ξύδι balsamico
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες ή λιωμένες
  • Αλατοπίπερο
  • ½ κουταλιά του γλυκού ρίγανη
  • ½ κουταλιά του γλυκού θυμάρι
  • 2/3 του φλιτζανιού κάστανα καθαρισμένα

Method

Step 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις μαραθεί προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Step 2

Τοποθετούμε το συκώτι, κομμένο όπως μας αρέσει και το αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Σβήνουμε με το ξύδι και αλατοπιπερώνουμε. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη και συμπληρώνουμε 1 ½ φλιτζάνι νερό.

Step 3

Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για 30 λεπτά. Ρίχνουμε τα κάστανα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20.

Step 4

Κλείνουμε το μάτι και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με κάποιο ρύζι ή άλλο συνοδευτικό της επιλογής μας , καθώς και μπόλικη σάλτσα από το σκεύος που μαγειρεύτηκε. Αν θέλουμε σερβίρουμε το φαγητό με chips παρμεζάνας που ετοιμάζουμε ανακατεύοντας 4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα με λίγη ρίγανη. Τα ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μείγμα στα 2 ή στα 4 πάνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως και τα τοποθετούμε δίπλα στο συκώτι με τη σάλτσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *