Loader

Συκώτι γιαχνί

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρικής: 50λ
Βαθμολογία

(5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

2 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή

Συστατικά  

 

 

2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι

1/2ποτήρι ξύδι

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Λάδι

1/2φλ.κόκκινο κρασί ημίγλυκο

Αλατοπίπερο

2-3φύλλα δάφνης

1κ.γλ.ζάχαρη

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

Βήματα Συνταγής

Βήμα1

Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ με το ξύδι και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε μισή ώρα. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα κομμάτια του συκωτιού να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφού αρχίσει να γυαλίζει σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε νερό να τα καλύπτει αρκετά. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *