Loader

Συκώτι γιαχνί

2013-06-10
  • Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι

1/2ποτήρι ξύδι

1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

Λάδι

1/2φλ.κόκκινο κρασί ημίγλυκο

Αλατοπίπερο

2-3φύλλα δάφνης

1κ.γλ.ζάχαρη

1 ½ φλ.χυμός ντομάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ με το ξύδι και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε μισή ώρα. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα κομμάτια του συκωτιού να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφού αρχίσει να γυαλίζει σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε νερό να τα καλύπτει αρκετά. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *