Συκωταριά μεζές
2013-06-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία
(5 / 5)
2 Βαθμολογία
Σχετικές Συνταγές:
Συστατικά
1 αρνίσια συκωταριά κομμένη σε κομματάκια όχι πάρα πολύ μικρά
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.πάπρικα
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
Χυμό 2 λεμονιών
Μαιντανός για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε τηγάνι τη συκωταριά με νεράκι να μαλακώσει και να μισοψηθεί. Μόλις απορροφήσει τα πολλά υγρά ρίχνουμε λαδάκι και την τηγανίζουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την πάπρικα και το χυμό των λεμονιών. Την αφήνουμε να σιγοψηθεί και να μείνει με το λαδάκι. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και πάπρικα.