Loader

Σπιτική κέτσαπ

2013-07-13
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 60λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

2 κιλά ώριμες ντομάτες (εγώ το έκανα με λιγότερες ντομάτες και λιγότερα αναλογικά υλικά,για δοκιμή και βγήκε υπέροχη και πάνω απ’όλα χωρίς συντηρητικά!)
1 κρεμμύδι
2 σκελ.σκόρδο
2/3φλ.μηλόξιδο
3κ.σ.ζάχαρη καστανή
2κ.γλ.αλάτι
1κ.γλ.σκόνη μουστάρδας
1κ.γλ.κανέλα
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
1/2κ.γλ.μπαχάρι
1/2κ.γλ.πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1/4κ.γλ.γαρύφαλλο τριμμένο
1/4κ.γλ.πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε νερό να βράσει και βουτάμε μέσα τις ντομάτες ώστε να ξεφλουδιστούν εύκολα. Τις κόβουμε στη μέση και στύβουμε για να φύγουν τα σποράκια τους. Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια φαρδιά κατσαρόλα πάνω σε δυνατή φωτιά να πάρουν μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 1 ώρα περίπου, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Δοκιμάζουμε στη γεύση για αλάτι ή ξύδι και το μεταφέρουμε στο multi. Το χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν πηχτή σάλτσα. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα ή μπουκάλια. Τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι 6 μήνες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *