Loader

Σπιτικά κράκερ πράσινα και κόκκινα

2014-01-05
  • Ποσότητα: 20 κομμάτια περίπου
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 3
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

3 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

5/1/14

Και η κρακερομανία μου συνεχίζεται και αυτή τη χρονιά. Δεν βλέπω κανέναν σας να ενοχλείται, μου αρέσουν και τόσο τόσο πολύ, οπότε πειραματίζομαι. Σπιτικά κράκερ κόκκινα και πράσινα γιατί το χρώμα για το μάτι είναι ότι το αλάτι για το φαγητό!

Συστατικά  

Για το κόκκινο μείγμα:

1 & ¾ του φλιτζανιού αλεύρι

2/3 του φλιτζανιού νερού

¼ του φλιτζανιού σουρωμένο λάδι από τις λιαστές ντομάτες

10 μεγάλες λιαστές ντομάτες

Αλατοπίπερο

Παπαρουνόσπορος για το ψήσιμο

Για το πράσινο μείγμα:

1 & ¾ του φλιτζανιού αλεύρι

2/3 του φλιτζανιού νερού

¼ του φλιτζανιού pesto της αρεσκείας μας

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Τριμμένη παρμεζάνα ή πεκορίνο για το ψήσιμο

Οδηγίες

Βήμα 1

Για το κόκκινο μείγμα: Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες στο multi ή τις κόβουμε πολύ ψιλές σε πάγκο εργασίας. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από τον παπαρουνόσπορο.

Βήμα 2

Πλάθουμε ελαφρά με τα χέρια μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη. Με ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε κομμάτια όσο ένα μανταρίνι.

Βήμα 3

Αλευρώνουμε μια καθαρή επιφάνεια και ανοίγουμε με τον πλάστη ένα ένα τα κομμάτια σε μακρόστενο ή στρογγυλό σχήμα και με λεπτό πάχος. Τα ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Βήμα 4

Για το πράσινο μείγμα: Για τα πράσινα crackers ακολουθούμε την ίδια διαδικασία , βάζοντας όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ εκτός από το τυρί.

Βήμα 5

Ζυμώνουμε, πλάθουμε και ανοίγουμε τα φύλλα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, πασπαλίζοντας πριν το ψήσιμο με το τυρί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *