Σπετσοφάι με πιπεριές χρωματιστές και μελιτζάνες
2013-06-15- Κουζίνα:Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Χρόνος μαγειρικής: 30λ
Βαθμολογία
(1 / 5)
1 άτομα έχουν βαθμολογήσει τη συνταγή
Συστατικά
400γρ.μοσχαρίσια λουκάνικα
1πράσινη,1κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά ψιλ/νες
1καυτερή πιπεριά ψιλ/νη
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1φλ.κόκκινο κρασί
1/2κ.γλ.ζάχαρη
400γρ.σάλτσα ντομάτας
1μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους
Βήματα Συνταγής
Βήμα1
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις χρωματιστές πιπεριές,τις μελιτζάνες και την καυτερή πιπερίτσα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τη σάλτσα και ελάχιστο νεράκι και σιγοβράζουμε περίπου 30 λεπτά μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους. Το σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι ή τηγανιτές πατάτες.