Loader

Σπανακόρυζο

2013-07-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό σπανάκι
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2-3 κουταλιές άνιθος
3-4 κουταλιές πελτές
1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλη κούπα ρύζι
αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

Βήμα 1

Καθαρίζουμε το σπανάκι, το πλένουμε καλά και το κόβουμε με τα χέρια σε δυό-τρία κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος των φύλλων. Βάζουμε τα κρεμμύδια με το λάδι να σοταριστούν ελαφρά και προσθέτουμε το σπανάκι. Μόλις σοταριστεί και αυτό, προσθέτουμε τον άνιθο, τον πελτέ, 1 κούπα νερό, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 1/2 ώρα Ρίχνουμε άλλες δυό κούπες νερό ζεστό και προσθέτουμε το ρύζι. Η ποσότητα του ρυζιού αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τα γούστα σας. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να σιγοψηθεί για 20 λεπτά περίπου. Ανακατεύουμε συχνά γιατί το ρύζι έχει την κακή συνήθεια να κολλάει και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό ακόμα. Οταν κρίνουμε ότι το ρύζι είναι έτοιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα, το αφήνουμε 10' να σταθεί και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *