Loader

Σπανακόρυζο της Ζαννέτ

2013-07-16
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 30λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
1 φλ.ρύζι γλασέ
1/2φλ.λάδι
1 κρεμμύδι ψιλνο
3 κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
½ ματσάκι άνιθος
Χυμό 2 λεμονιών
½ ποτήρι λευκό κρασί
2φλ.χυμό ντομάτας
Αλατοπίπερο
1κ.σ.πιπέρι καγιέν

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μας. Ρίχνουμε το σπανάκι και τον άνιθο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί κσι ρίχνουμε τη σάλτσα, το αλατοπίπερο, το καγιέν και 2 ποτήρια νερό. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ,περίπου 15 λεπτά και ρίχνουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε να μην κολλήσει το ρυζάκι μας και βράζουμε άλλα 15 λεπτά. Στο τέλος περιχύνουμε και το χυμό λεμονιού. Προσέχουμε κατά τη διάρκεια του ψησίματος, μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *