Loader

Σπανακόρυζο με φινόκιο

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Χρόνος μαγειρέματος: 35λ
Βαθμολογία

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βάθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 Βαθμολογία

Σχετικές Συνταγές:
  • Μπακαλιάρος λεμονάτος με κριθαράκι και ελιές

  • Κοτόπουλο λεμονάτο με κριθαράκι και ελιές

  • Ψητό κοτόπουλο και καστανό ρύζι με μανιτάρια και λάχανο

  • Ζουμερό χταπόδι στο αλουμινόχαρτο

  • Μπάρες με μερέντα και παιδικά δημητριακά

Συστατικά  

 

 

600γρ.σπανάκι χοντροκομμένο

2πράσα κομμένα σε ροδέλες

1φλ.φινόκιο ψιλ/νο

3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να

1φλ.ρύζι Καρολίνα

Αλατοπίπερο

λάδι

1/2φλ.λευκό κρασί

Χυμό 1 λεμονιού

3φλ.νερό ή ζωμός λαχανικών

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το σπανάκι και το φινόκιο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε άλλα 20 λεπτά το βράσιμο. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 15 λεπτά περίπου πριν σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.